Geluid verhuur
Geluid verhuur

Geluid verhuur

Audio verhuur


Verhuur topkwaliteit speakers? Binnen de AEsound huursector zijn diverse audiomerken verkrijgbaar met verschillende eigenschappen, doeleinden en vermogen. Wilt u een allround systeem of juist een speakersysteem met een zeer hoge spraakverstaanbaarheid?
Gaat u theater maken, of komt er een band spelen?  AEsound levert u advies op maat, met ervaring uit het geluidsvak. Hieronder vindt u de basisinformatie over verschillende systemen en toepassingen.

Speakersystemen


Speakersystemen zijn allereerst onder te verdelen in 2 groepen namelijk: actief en passief; actief is de versterker aanwezig in de speakerkast en wordt met een signaalkabel vanuit de mengtafel aangestuurd. Passief daarintegen wordt aangestuurd door een onafhankelijke versterker en processor.  We lichten de drie belangrijkste systemen uit, namelijk: conventionele speaker- , line source- en line array systemen. 
edge speakerGeluid verhuur

Conventionele  speakersystemen


De afstraling van lage frequenties is vaak bolvormig en bestaat uit zeer grote geluidsgolven. Deze geluidsgolven dragen ver en zijn moeilijk te beïnvloeden en in te regelen. Om het diepe laag weer te geven worden vaak trage 21 of 18 inch speakers gebruikt. Voor slag en snelle laag weergave is een 15 inch of 12 inch speaker een ideale uitkomst. Naast de subwoofers voor de lage frequenties zijn de hoog/mid speakers eigenlijk de belangrijkste factor van het systeem.
Deze speakercabinet heeft een groot afstraalgebied. De energie van een hoog/mid, ook wel topkastje genoemd, worden meestal weergegeven met een afstraalvlak van horizontaal 90 graden en vertikaal 60 graden. Alle energie wordt dus afgestraald op een zeer groot vlak. Dat houdt in dat deze systemen in het algemeen niet ver dragen, 15 à 20 meter. Indien er een lange afstand moet worden overbrugd zal er gebruik gemaakt moeten worden van een vertraagde speaker  halverwege het publiek (delay line). Vaak bestaan de systemen uit een losse subwoofer met topcabinet.  AEsound werkt voornamelijk met 2 speakermerken uit het topsegment: Italiaanse fabrikant Proel en een Duitse fabrikant Fohhn.
- www.proel.com - www.fohhn.com

Speakers huren

Line source systemen


In tegenstelling tot conventionele systemen zal er bij line source systemen nauwelijks feedback optreden. Het is een technisch verhaal; doordat er bij line source speakercabinets gebruik wordt gemaakt van een groot aantal mid/hi speakers die in een kolom worden geplaatst en welke onderling vertraagt en geprocessed worden. (Deze weergave wordt bij conventionele systemen uit één grote driver geperst. Er komt dan zeer veel energie uit 1 component.) Door de onderlinge delay en DSP processing kan de kast in afstraling beïnvloed worden. De afstraling is normaal gesproken 100 graden horizontaal en 20 graden vertikaal. De spraakverstaanbaarheid is van hoog niveau en komt ook zeer ver. Ideaal in kerken, theaters, conferentiezalen, maar ook toepasbaar voor live performers.
Er zijn al systemen met een hi/mid kolom met een vermogen van 1000RMS en die een piek SPL druk leveren van 136 dB. Als deze kolom wordt ondersteund door de juiste subwoofer is het systeem erg compact en minimalistisch met een uitmuntende prestatie. Een groot pluspunt is dat er gericht op het publiek kan worden afgestraald, zonder dat er teveel energie verloren gaat naar het plafond. Er ontstaat dus veel minder reflectie, waardoor het geluid zeer gedetailleerd kan worden weergegeven.

Speaker verhuur


Line Array systemen


Het Line array systeem heeft dezelfde eigenschappen als een Line source systeem, echter verschillen de twee systemen in vermogen en verticale afstraling. Deze verticale afstraling is aan te passen door meer speakercabinets onder elkaar te plaatsen. Een middel groot systeem bestaat uit 8 tot 12 speakerkasten onder elkaar gevlogen met elk een afzonderlijke afstraling van 120 graden x 10 graden. Per speakercabinet heeft de afstraling dus een kleiner afstraalveld als een conventioneel systeem, hierdoor draagt het systeem zeer ver, denk aan 150 meter en zonder afbreuk te doen op de spraakverstaanbaarheid. Door deze energie als een lijnbron onder elkaar te plaatsen ontstaat er een zeer hoge koppeling in het hoog/mid en hierdoor creëer je een zeer grote hoorn. De Line array is zeer eenvoudig aan te sturen met speciale software. Doordat de speakercabinets afzonderlijk worden versterkt kan elk component apart worden ingeregeld, waardoor de line array beïnvloed kan worden.

Proel Line Array

Randapparatuur


Naast de juiste speakersystemen heeft ook de randapparatuur een belangrijke rol. Denk hierbij aan een slechte MP3 FILE, welke wordt afgespeeld op een USB player en wordt weergeven op een innovatief speakersysteem. Wat er aan slecht signaal in gaat zal ook slecht worden weergegeven. Naast de bron van de muziekweergave of een microfoon spelen ook de bekabeling en de mengtafel een zeer belangrijke schakel. Een mengtafel zorgt samen met het gehoor en de ervarenheid van de geluidstechnicus voor de sound van de voorstelling of live optreden. Mengtafels zijn te onderscheiden in analoog en digitaal. De analoge tafels zijn redelijk makkelijk te bedienen in tegenstelling tot digitale mengtafels met veel mogelijkheden op softwarematig gebied. AEsound werkt voornamelijk met mengtafels van het Engelse merk Midas, Allen & Heath, Soundcraft en DJ apparatuur van Pioneer.
www.cadac-sound.com- www.midasconsoles.com - www.allen-heath.com - www.soundcraft.com - www.pioneer.eu

     pioneer dj tafel
                                                                                          

Microfoons


Microfoons zijn er in alle soorten en maten met elk hun specifieke specificaties. De grootste twee soorten zijn dynamische en condensator microfoons. Condensatormicrofoons hebben vanuit de mengtafel een spookspanning van 48V nodig om überhaupt hun werk te kunnen doen (Phantom). Naast bekabelde microfoons zijn er ook de draadloze microfoons.
De kwaliteiten zijn uiteenlopend, naast de kwaliteit van ontvangst en weergave zal er ook naar de toekomst moeten worden gekeken. Er kunnen namelijk niet oneindig veel systemen naast elkaar worden gebruikt.  AEsound adviseert u graag over de mogelijkheden en de juiste keuze. AEsound werkt voornamelijk met het Duitse merk Sennheiser.
www.sennheiser.com

verhuur audio

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.