Nieuws

Fohhn audiosysteem op yacht

« terug naar het overzicht
26-02-2014 - Wim van der Valk Continental 2600M Yacht                                                                         
Afgelopen periode heeft AEsound een high power audiosysteem geleverd op een Wim van der Valk continental 2600m yacht.De Continental 2600m is een nieuw ontworpen lijn van Wim van der Valk,
het alluminium schip weegt 70 ton en heeft een topsnelheid van 50 km per uur.
Drie speciale 900PK motoren zorgen voor een enorme power met een hekgolf van 3 meter.
De toekomstige eigenaar is een muziekfanaat en had de voorkeur naar een compact systeem met een zeer goede klank en een zeer hoog vermogen.


AEsound is dealer van het Duitse installatiemerk Fohhn, de keuze voor deze installatie en dit merk is niet zomaar ontstaan. Fohhn levert namelijk audiosystemen uit het topsegment.
De zeer dynamische hifi-klankweergave, compacte speakerbehuizingen, afwerking en betrouwbaarheid gaven de doorslag voor de klant. Fohhn heeft namelijk een uitvalpercentage van 0,03%! Uitzonderlijk is dat Fohhn de speakercabinets zoutwaterbestendig heeft kunnen maken. Het systeem is centraal voorzien van AMX besturingsysteem met touchpanel en een Ipad. Hiermee kan het audiosysteem eenvoudig bediend worden, de klant kan namelijk kiezen uit diverse bronnen zoals: cd-dvd-usb-sonos-tv-tuner-karaoke en een Pioneer DJ-booth. Deze bronnen kunnen in drie zones worden opgeschakeld. Het volume kan per zone worden geregeld. Wanneer de generator start kan er gekozen worden uit een "High power mode" Hiermee beschikt de eigenaar over een totaal muziekvermogen van 30KW over het gehele yacht. 


Living: In de living bevindt zich de randapparatuur, flatscreen op een lift en het AMX bedieningscherm.
Het speakersysteem bestaat uit 6x Fohhn AT-10 en 2x Fohhn AS-40 subwoofers, welke centraal worden aangestuurd met Fohhn versterkers.
      

Living outdoor:
Loungemode bestaat uit 4x CS-04 ceiling speakers, High power mode uit 2x 18 Inch AS-40 subwoofers en 2x AT50 hi/mid cabinets weatherproof.

  

Flybridge:
Loungemode op de flybridge bestaat uit 2x Fohhn AT061 weatherproof. High power mode bestaat uit 2x Fohhn PT6 topkast met een vermogen 4400 Watt per speakercabinet. De Fohhn PT6 hi/mid toppen worden ondersteund met een Fohhn PS9 subwoofer met een vermogen van 8500 Watt. Een absolute unieke 21 inch sub in zijn soort!  

    

Frontdeck:
Het frontdeck is voorzien van 2x Fohhn AT50 hi/mid cabinets.

Centrale patchkast:
De centrale patchkast was een enorme uitdaging, de kast zit namelijk zo ver weg gebouwd dat alles direct foutloos moest worden aangesloten. De generator 3x 32amp zorgt voor de voeding van het high power mode. De versterkers worden via relais in- en uitgeschakeld via de AMX controller. De AMX controller stuurt de lectrosonics audiomatrix aan. De versterkers en speakers zijn per zone ingeregeld met Systune (softwareprogramma voor het meten van frequentie responce in een bepaalde ruimte) voor een uitermate goede dynamische balans. Door gebruik te maken van presets in de Fohhn versterker kunnen de Fohhn speakers niet worden overbelast. Uit voorzorg zijn alle signalen ten behoeve van de versterkers voorzien van een galvanische scheiding in verband met diverse voedingen en spanningsverschillen.Masterbedroom:
De masterbedroom is uitgevoerd met een flatscreen op een lift en een Pioneer AVH-5600BT multimedia touchscreen. Deze unit is voorzien van cd-usb-bluetooth-dvd en een tuner. Er zit een Fohhn theatersysteem verwerkt in deze slaapkamer. Deze set bestaat uit een actieve 12inch subwoofer, Fohhn AS-22 en 4x zeer compacte Fohhn LX-10 hi/mid cabinet.

  

Passengerbedrooms
De vijf gastenverblijven zijn uitgevoerd met een flatscreen en een Pioneer AVH-5600BT multimedia touchscreen. In deze kamers zijn CELO 6 inbouwluidsprekers gebruikt van het merk Audac.

  

Pioneer DJ Booth:
Voor speciale gelegenheden kan de DJ zich uitleven op een complete Pioneer nexus DJ-booth voorzien van Pioneer DJM-2000NXS mengtafel en twee Pioneer CDJ2000NXS cd- /multimediaplayers. De DJ-booth kan in de living en op de flybridge worden ingeplugd. AEsound bedankt Wim van der Valk Continental Yachts voor deze prachtige opdracht en prettige samenwerking en wenst daarnaast de werf succes met mooie orders die mogen volgen.

Bekijk hier alle foto's van het super yacht project