Nieuws

Fohhn audio AG

« terug naar het overzicht
09-01-2016 - Feestzaal de Boxhof te Velddriel voorzien van nieuw Fohhn audiosysteem.

Na problemen van geluidsoverlast de afgelopen maanden heeft stichting de Boxhof besloten te investeren in een nieuw geluidsysteem. Een vereiste van het systeem was dat deze kon worden ingeregeld op de akoestiek van de zaal en tevens kan ingrijpen wanneer er een te hoog signaal wordt ingestuurd. Daarnaast is het sublaag zo ingeregeld dat deze bij een maximaal level wordt gecomprimeerd. Na metingen bij omwonende in de omgeving is het systeem zorgvuldig ingeregeld. Om zoveel mogelijk reflecties te mijden heeft AEsound een advies uitgeschreven met twee Fohhn LX600 speaker zuilen.



Deze " line array column speakers'' zorgen voor een dekking over de hele zaal. Het grootste voordeel van deze speakerzuilen naast het slanke design is dat ze enorm ver dragen door een openingshoek van 20graden verticaal x 100graden horizontaal, een zaal met een diepte van 25m en een breedte van 15m is geen probleem. In de zuil zitten namelijk 4 stuks 1inch drivers welke zorgen voor de energie voor het aanstaaloppervlak. Het mid gebied wordt verzorgt door 6 stuks 6,5inch mid drivers. Per zuil resulteert een vermogen van 1000watt RMS en een peak van 4000watt. De kasten geven een geluidsdruk van maximaal 136dB. Door gebruik te maken van deze zuilen is het dus niet nodig delay speakers halverwege de zaal te plaatsen welke alleen maar extra reflecties generen. Het geluidsniveau zal voor en achter in de zaal ongeveer gelijk zijn in tegenstelling tot een conventioneel speaker systeem met een 90 x 60 graden hoorn. In combinatie met de Fohhn D2.1500 digitale eindversterkers voorzien van hyper moderne DSP is het overbelasten van de speakers nagenoeg uitgesloten. 
Een absoluut pluspunt is de hifi weergave in combinatie met het hoge vermogen, dat is waar de Duitse kwaliteit van Fohhn bekend om staat.

Via een patchkast achter de bar kunnen de versterkers op afstand worden ingeschakeld. De patchkast is voorzien van Dateq mengtafel, Tascam CD/USB player en een Sennheiser draadloze microfoon met 945 membraam. Zonder na te denken kan het systeem met 1 druk op de knop worden in en uitgeschakeld.

      

Bekijk hier meer project foto's van zaal de Boxhof.

AEsound dankt het bestuur van stichting de Boxhof voor het vertrouwen en wenst nog veel luister plezier.